Η Παραλία Φονέας και το τρομακτικό όνομα της

Φονέας η παραλία απο ψηλά

Η Μάνη είναι ένας παράξενα γοητευτικός τόπος, με την άγρια φυσική ομορφιά της και επιβλητικό πέτρινο τοπίο. Φημίζεται για τα γραφικά χωριά της και τις πανέμορφες παραλίες της που βρίσκονται στους πρόποδες του  Ταυγέτου.

Μια ονειρική ακρογιαλιά που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την  Καρδαμύλη  είναι η παραλία του Φονέα.  Η παραλία του Φονέα βρίσκεται στη Δυτική Μάνη, 4 χιλιόμετρα  έξω από την Καρδαμύλη, στα μισά της πανέμορφης διαδρομής Καλαμάτας-Αρεόπολης. Θα πρέπει να διαβείς ένα μονοπάτι και να κρυφοκοιτάξεις πίσω από κάτι δέντρα για να τη διακρίνεις.

Φονέας Μεσσηνιακη Μάνη

Το φαράγγι της Νούπαντης

Η παραλία του Φονέα είναι η κατάληξη του ομώνυμου φαραγγιού, που οι ντόπιοι λένε Χαράδρα της Νούπαντης. Ξεκινά από το Μοναστήρι της Βαϊδενίτσας και καταλήγει, έπειτα από 8 χιλιόμετρα περίπου, στην κρυστάλλινη παραλία.

Οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών (Σαϊδόνα, Εξωχώρι, Προάστιο) αποκαλούν το Φαράγγι του Φονέα «Νούπαντη», γιατί εκεί γίνονταν στα παλιά χρόνια τα συναπαντήματα και τα κανονίσματα των συνοικεσίων.

Φονέας Μεσσηνιακή Μάνη

Ο πειρατής που έδωσε το όνομα του

Ο μύθος θέλει έναν πειρατή να ναυαγεί στην παραλία και να βρίσκει καταφύγιο στη σπηλιά της. Για να επιβιώσει, σκότωνε περαστικούς για να τους ληστέψει. Όταν κατάφερε να επισκευάσει το πλοίο του, σάλπαρε και πάλι, αφήνοντας ζοφερή κληρονομιά το όνομα. Έτσι η παραλία πήρε το όνομα της.

Φονέας ο βράχος απο ψηλά

Η παραλία σήμερα

Είναι μια πανέμορφη και κρυστάλλινη παραλία με βοτσαλάκια που θα σου χαρίσει ατελείωτες στιγμές με βουτιές και χαλάρωση. Γύρω γύρω είναι γεμάτο δέντρα και βράχια που δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό. Το πιο χαρακτηριστικό της παραλίας που θα το δεις και σε πολλές φωτογραφίες είναι ο μεγάλος βράχος που βρίσκεται εκεί. Είναι στα μέσα περίπου του κόλπου και από εκεί θα δεις πολλούς λουόμενους να κάνουν τις βουτιές τους.

Πηγές εδώ και εδώ